Dumoulin meldt zich af voor Hammer Series

Print
Dumoulin meldt zich af voor Hammer Series

Afbeelding: AFP

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin komt dit weekend niet naar Vaals en Sittard voor de Hammer Series. De Maastrichtenaar heeft zich afgemeld voor de wielerwedstrijd.

,,Helaas. Dat doet hij om zo veel mogelijk te kunnen herstellen en om risico’s te vermijden”, laat zijn ploeg weten. Het was de bedoeling dat hij vrijdag de klimkoers zou rijden. Ook zou hij een toertocht met kinderen fietsen, maar dat gaat niet door.

„Ook nu hij niet komt, maken we er iets moois van. Hammer is meer dan alleen Dumoulin” reageert organisator Vincent van der Stouwe op de afmelding van de publiekstrekker.

Lees ook: Laatste kans voor Hammer Series: ‘Het zou zonde zijn als Limburg dit kwijtraakt’

Eerder werd bekend dat Dumoulin volgende week van start gaat in het Criterium du Dauphiné, als voorbereiding op de Tour de France. ,,We bekijken het dag bij dag, we nemen geen risico’s en zullen ons niet focussen op het algemeen klassement”, aldus de ploegleiding.

Dumoulin gaf vorige maand na een val noodgedwongen op in de Giro d’Italia, de ronde die hij in 2017 nog won. Zijn blik is nu gericht op de Tour, die op 6 juli van start gaat.