Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen naar Nationale Taptoe

Print
Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen naar Nationale Taptoe

Ontlading bij de leden van Edelweiss na bekendmaking van de punten tijdens het WMC in 2017. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

Het Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit de Heerlense wijk Heksenberg treedt op tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september.

De Nationale Taptoe staat dit jaar in het teken van 200 jaar militaire muziek en wordt voor de 65e keer georganiseerd. Daarbij wordt ook de Slag om Arnhem herdacht. Aanvankelijk was de taptoe een zuiver militaire aangelegenheid. Tegenwoordig worden ook reguliere muziekkorpsen uitgenodigd. Edelweiss treedt al jaren op tijdens muzikale evenementen in binnen- en buitenland, Limburgse en Nederlandse kampioenschappen en is regelmatig deelnemer aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

De donderdag vóór de Nationale Taptoe staat voor het Heerlense korps in het teken van repetities en vrijdag tot en met zondag wordt vijf keer opgetreden. Naast Edelweiss nemen onder andere het Orkest Koninklijke Marechaussee, De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, het Nationale Politieorkest, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht en de Republic of Korea Traditional Army Band uit Zuid Korea deel.

Meer informatie is te vinden op www.nationaletaptoe.nl.