Japanse prenten in De Kantfabriek

Print
Japanse prenten in De Kantfabriek

Werk van Minke van de Zande met daarnaast de originele houtdruk. Afbeelding: Minke van de Zande

Horst -

Textielkunstenaar Minke van de Zande vertelt in een lezing op zaterdag 6 juli in museum De Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 in Horst over haar passie Japanse prenten.

Van de Zande heeft zich gespecialiseerd in textiele vertaling van oude Japanse prenten. Zij is een van de exposanten tijdens de lopende expositie in het Horster museum ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’, die nog tot en met 25 augustus te zien is. Haar Japanse prenten zijn samengesteld uit een mix van zijde stoffen en vele handwerktechnieken zoals breien, weven, Japans borduurwerk, goud borduren, naaldkant, macramé, kumihimo en verschillende borduursteken. Ze wil met haar werk zo veel mogelijk aansluiten bij de esthetiek en kleur van het origineel. Naast Van de Zande vertelt Daan Kok, conservator Japan en Korea van het Volkenkundig Museum in Leiden, over Japan en het bijzondere van Japanse houtdrukprenten uit de eerste helft van de 19de eeuw. De lezing gaat om 14.00 uur van start en kan gecombineerd worden met een bezoek aan het museum. Entree bedraagt € 7,50 en voor Museumkaarthouders € 2,50. Aanmelden via info@museumdekantfabriek.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen