Plaatsing pincontainer alternatieve plek Arcen onzeker, dorp mogelijk tijdelijk zonder pin

Print
Plaatsing pincontainer alternatieve plek Arcen onzeker, dorp mogelijk tijdelijk zonder pin

Het contract voor de huidige pinautomaat in het oude Rabobank-gebouw loopt op 1 augustus af. Afbeelding: Laurens Eggen

Arcen -

Het is onzeker of de Rabobank erin slaagt een pincontainer te plaatsen op de hoek van de Wal en Op de Hor in Arcen. Als het plan vertraging oploopt, bestaat de kans dat Arcen (tijdelijk) zonder pinautomaat komt te zitten.

Nadat drie eerdere plekken op de huidige parkeerplaats op de hoeklocatie al om diverse redenen zijn afgevallen, ligt er nu een vierde optie op tafel. Het is onder meer van de gemeente Venlo en de waardetransporteur afhankelijk of de pincontainer daar geplaatst kan worden. Zo moet de gemeente de infrastructuur aanpassen en moet de waardetransporteur aangeven of de situering veilig genoeg is.

Als beide partijen akkoord gaan, is nog de vraag of een nieuwe vergunning nodig is. Zo ja, dan zal de bank een procedure van een aantal maanden moeten doorlopen. Het contract voor de huidige pinautomaat in het voormalige Rabobank-gebouw loopt tot 1 augustus. Indien er voor die tijd geen alternatief is, zal de bank aan de nieuwe pandeigenaar moeten vragen of de huidige pinautomaat daar langer mag blijven zitten.

Stalen pincontainer

Een delegatie van de Rabobank Venlo en Omstreken, onder leiding van directeur Addy Lutgenau, schetste die situatie woensdagavond tijdens een vergadering van de dorpsraad in Arcen. De bank wil de huidige pinautomaat in verband met risico op plofkraken vervangen door een stalen pincontainer. De bank wilde de ‘pinbox’ in eerste instantie plaatsen op het plein voor de kerk. Na protest uit het dorp werd gekeken naar de alternatieve locatie Wal/Op de Hor. Die schoot de bank daarna af, waarna de Rabobank het Kerkplein nog als enige optie zag. Een meerderheid van aanwezigen tijdens een vergadering van de dorpsraad stemde toen voor het Kerkplein. Daar heeft de gemeente inmiddels een vergunning voor afgegeven.

Protest

Door nieuw protest van omwonenden en de heemkundevereniging, die een pinbox bij een Rijksmonument en beeldbepalend kerkplein niet passend vinden, ligt de locatie Wal/Op de Hor toch weer op tafel. Wat nu als die toch niet doorgaat? Voorzitter van de dorpsraad Cecile van den Kroonenberg denkt dat de pincontainer dan uiteindelijk toch gewoon op het Kerkplein komt.