Beweegroute Afslag10 geopend tijdens Samen Gezond Bewegen

Print
Beweegroute Afslag10 geopend tijdens Samen Gezond Bewegen

Verschillende teams namen deel aan het Gerard Lok Walking Football toernooi. Afbeelding: Denise Ortan

Horst -

In Horst aan de Maas stond Afslag10 zaterdag 1 juni in het teken van Samen Gezond Bewegen. De gelegenheid werd aangegrepen om de beweegroute officieel te openen, die grotendeels in het teken stond van Gerard Lok de aanjager en initiator van Afslag10 en de beweegroute. Een van de beweegtoestellen is aan hem opgedragen.

Volgens wethouder Vorstermans zijn de beweegroutes een voorbeeld waar Afslag10 voor gaat en staat. „De bedoeling is om beweeglocaties die al geopend zijn, aan te vullen met meerdere beweegtoestellen en -locaties. Om inwoners nog meer uit te dagen”, aldus de wethouder.

Vervolgens namen de vijftigplussers deel aan verschillende clinics van diverse verenigingen uit Horst aan de Maas, zoals volleybal (HOVOC en HVR), dynamic tennis (HTC), trimhockey (HCH), jeu de boules (Jeu de Boulesclub Horst) en walking football (RKsv Wittenhorst). Tevens was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een fitheidstest bij een fysiotherapeut en een digitale voetdrukmeting onder begeleiding van een podotherapeut. De deelnemers maakten ook nog kans op mooie prijzen bij een loterij, die ter beschikking waren gesteld door lokale ondernemers uit de gemeente. Op het naastgelegen veld trapten verschillende verenigingen een balletje tijdens het Gerard Lok Walking Football toernooi. Zeven teams uit de regio (RKsv Wittenhorst, Melderslo, RKMSV Meijel, Merefeldia Nederweert, IVO Velden, ODA Weert en SV Oostrum) namen deel. De teams speelden verschillende wedstrijden. Uiteindelijk was het IVO Velden die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen, opgevolgd door RKMSV Meijel en op de derde plaats SV Melderslo. Na afloop van het toernooi werd er nog een derde helft aan vast geplakt. Volgend jaar organiseert RKsv Wittenhorst wederom het Walking Football toernooi.