Havoleerlingen organiseren feest vanuit eigen bedrijf

Print
Havoleerlingen organiseren feest vanuit eigen bedrijf

Van links naar rechts: Nick (directeur inkoop en productbeheer), Tibor (directeur sales en marketing), Stan (financieel directeur), Fenna (algemeen directeur), Jill (creatief directeur). Afbeelding: LVO Noord

Horst -

Feesten en leren gaat goed samen, beweren vijf leerlingen uit havo 4 van het Dendron College in Horst. Op vrijdag 7 juni bewijzen ze deze bewering met een feest voor de jeugd van 12 tot 16 jaar.

Voor het feest klopten ze aan bij OJC Niks, het jongerencentrum. Dankzij de samenwerking was de locatie snel geregeld. De deuren aan de Doolgaardstraat 34 in Horst gaan om 20.00 uur open. Als thema heeft het vijftal gekozen voor Endless Countdown, waarbij de muziek elk uur vijf jaar terug gaat in de tijd.

Vanuit het lesproject International Business College (IBC) zetten leerlingen een echt bedrijf(je) op. Vervolgens organiseren ze daar actief evenementen en activiteiten mee. Het bedrijf dat de vijf leerlingen dit schooljaar oprichtten, heet ‘Gepland Event’. Na een aantal maanden van voorbereiding, plannen en een aandelenbijeenkomst om een startkapitaal te generen, zijn ze klaar voor de organisatie van hun eerste ‘event’. Tibor Herraets uit Kronenberg, directeur Sales en Marketing: „We kwamen op het idee om evenementen te organiseren voor jongeren vanaf 12 jaar, omdat we zelf merkten dat er voor deze leeftijd niet veel te doen is in de gemeente Horst aan de Maas. We zijn met ons idee Horst in gegaan en hebben contact gelegd met OJC Niks. Zij organiseren samen met ons het feest. We hebben er echt heel veel zin in. En als dit een succes wordt, dan willen we ook feesten organiseren voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld vanaf 16 jaar.”

Op Facebook (@geplandevent) en Instagram (gepland.event) zijn de evenementen van de leerlingen te volgen. Overigens houdt het bedrijf niet op aan het eind van het schooljaar. De leerlingen volgen ook in 5 havo IBC.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen