Open dag Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Print
Open dag Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij Gebiedsonwikkeling Ooijen-Wanssum. Afbeelding: Paul Poels Fotografie

Wanssum -

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum neemt zaterdag 15 juni deel aan de Dag van de Bouw. Bezoekers kunnen de bouwplaats in het centrum van Wanssum bezoeken tussen 10.00 en 15.00 uur. Vanaf 10.15 uur vertrekken geregeld bussen die door het hele projectgebied rijden.

Medewerkers fungeren tijdens die busritjes als gids die uitleg geven over de werkzaamheden in onder andere de Weerden en de Oude Maasarm. De bustours duren ongeveer een uur. Op de bouwlocatie zelf is ook van alles te zien en te doen. Zo is er een wandelroute door het centrum van Wanssum, er zijn informatiestands, het is mogelijk om de bouwplaats vanuit de lucht te bekijken, een kans om op het brugdek te lopen, er is een springkussen, de mogelijkheid om een miniatuur brug te knutselen en er is een fotowedstrijd. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum bestaat onder meer uit de aanleg van nieuwe dijken, twee hoogwatergeulen, het herstellen van de Oude Maasarm en de aanleg van een nieuwe rondweg inclusief de nodige bruggen. Mooder Maas legt de komende jaren maar liefst 340 nieuwe hectare (zo’n 680 voetbalvelden) nieuwe natuur aan. Informatie: www.ooijen-wanssum.nl en facebookpagina (ooijenwanssum).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen