Natuurpark Vlakbroek opnieuw kraamkamer voor kerkuilen

Print
Natuurpark Vlakbroek opnieuw kraamkamer voor kerkuilen

Het ringen van de jonge kerkuiltjes gebeurde heel voorzichting door leden van de Stichting Natuurpark Vlakbroek. Afbeelding: Stichting Natuurpark Vlakbroek

Koningslust -

Het is goed toeven in Natuurpark Vlakbroek in Koningslust. Zeker voor de kerkuil die dit jaar opnieuw voor het park heeft gekozen als broedplek. Stichting Natuurpark Vlakbroek constateerde dat het nest inmiddels door zes gezonde kerkuiltjes bevolkt wordt.

Omdat de populatie van de kerkuil nog niet optimaal is, wordt het nest zo veel mogelijk beschermd. Om het leefgebied van de kerkuil goed in kaart te brengen, zijn de jongen dinsdag geregistreerd en geringd. Zo is landelijk te volgen welke plekken of regio’s door kerkuilen als favoriete broedplaats worden gebruikt. Belangstellenden waren uitgenodigd om het ringen bij te wonen en zo de kerkuiltjes van dichtbij te bekijken. Na het ringen werden de jongen voorzichtig teruggezet in het nest. Nu worden de jongen nog gevoerd door de uilenouders, maar het zal niet lang meer duren of de jonge uilen gaan zelf op jacht voor voedsel. Zodra hun verenkleed is voltooid zijn ze klaar om de wijde wereld in te gaan. Uilen zijn echte nachtdieren, maar met een beetje geluk zijn ze misschien een keer te zien in de avondschemering. Omroep P&M maakte een reportage van het ringen die via internet te zien is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen