Traditionele Ghanese schilderkunst in Wereldpaviljoen Steyl

Print
Traditionele Ghanese schilderkunst in Wereldpaviljoen Steyl

Kunstenares Faustina samen met voorzitter René Poels voor het door heer beschilderde entree huisje. Afbeelding: Stichting Werelpaviljoen Steyl

Steyl -

Het Ghana huisje in het Wereldpaviljoen in Steyl is klaar. Woensdag werden door kunstenares Faustina Ayambire uit het het Noord-Ghanese dorpje Sirigu de laatste verfstreken op het huisje gezet.

Hiermee is het entree huisje voor het Ghana Belevingscentrum nu voorzien van traditionele afbeeldingen en figuren zoals die ook geschilderd worden op de huizen in Sirigu. Alle afbeeldingen, figuren en dieren hebben een betekenis. Voorzitter René Poels bedankt Faustina namens het Wereldpaviljoen voor haar komst naar Steyl en haar creatieve inzet. Voor haar bijdrage kreeg ze een fotoalbum met foto’s van haar schilderactiviteiten en een cheque voor haar vrouwenproject in Ghana. Faustina liet op haar beurt weten dankbaar te zijn voor de uitnodiging van het Wereldpaviljoen en de medewerking die ze had gekregen van de vrijwilligers. De komst van Faustina naar Noord-Limburg is te danken aan de samenwerking tussen Wereldpaviljoen Steyl en de Vrienden van Christopher uit Sevenum.