Heerlen gaat behoefte aan pinautomaten in wijken in kaart brengen

Print
Heerlen gaat behoefte aan pinautomaten in wijken in kaart brengen

Sita Bottenberg (links) uit Meezenbroek dreigde de hoofddirectie van SNS Bank in Utrecht op te komen zoeken als de wijk geen pinautomaat zou krijgen. Afbeelding: Luc Lodder

HEERLEN / Hoensbroek -

Heerlen onderzoekt de behoefte aan pinautomaten in wijken. Dat heeft wethouder Adriane Keulen laten weten na vragen van raadslid Loek Damen (OPH). In Molenberg is er vraag naar.

Nadat Meezenbroek en Douve Weien na lang actievoeren, praten en soebatten een pinkiosk hadden gekregen, kwamen uit andere wijken geluiden dat ook daar behoefte bestaat aan zo’n voorziening. Molenberg voorop. Raadslid Loek Damen (Ouderenpartij Heerlen) stelde de kwestie daarop aan de orde in de laatste gemeenteraad. „Ook in Molenberg is geen mogelijkheid om geld te pinnen. Vooral de ouderen vinden dit een gemis.”

Actie

Wethouder Adriane Keulen (Buurtgericht Werken, OPH) liet weten dat de gemeente de behoefte aan pinautomaten gaat onderzoeken. Raadslid Ron Meyer (SP) waarschuwde in een eerste reactie dat de gemeente buurten niet blij moest maken met een dode mus, omdat in genoemde wijken actie is gevoerd voordat SNS Bank over de brug kwam. Damen relativeert dat: „Actie? Je kunt je doel ook bereiken via goede gesprekken.”

Keulen onderstreept dat buurtbewoners „bereid moeten zijn stappen te zetten. Wij zullen dat als gemeente ondersteunen.” De gemeentelijke buurtregisseur krijgt opdracht de pinautomaten samen met de buurt op te pakken. Dat lijkt een nieuwe ontwikkeling. De vorige wethouder Ruimtelijke Ordening had niet alleen moeite met het beleid van banken, maar bracht ook argumenten van welstand in tegen kiosken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →