Code oranje: in namiddag opnieuw noodweer met forse windstoten verwacht

Print
Code oranje: in namiddag opnieuw noodweer met forse windstoten verwacht

Afbeelding: Track ‘88

Er komt opnieuw zwaar onweer aan. Vrijdagmiddag ontstaan halverwege de middag boven het zuidwesten de eerste onweersbuien. Het KNMI heeft voor de derde keer deze week code oranje afgegeven voor onder meer de provincie Limburg.

De buien trekken volgens Weeronline noordoostwaarts over het land en nemen daarbij toe in activiteit. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en zeer zware windstoten. Code oranje geldt voor het hele land, met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

Vooral de zware windstoten kunnen voor veel overlast zorgen. Er is kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur, zeer lokaal zelfs tot ruim 110 km/u.

Snel

De buien trekken erg snel over, waardoor er geen extreem grote neerslagsommen worden verwacht. Toch kan plaatselijk wateroverlast ontstaan.

Nadat het noodweer is weggetrokken wakkert de wind aan en in de nacht naar zaterdag staat er een vrij krachtige tot harde zuiden- tot zuidwesten wind. Aan de kust is zelfs een stormachtige wind mogelijk.

Eerder deze week veroorzaakte noodweer al veel overlast in Limburg.