Kinder-doemiddag in het Zoemhukske Horst

Print
Kinder-doemiddag in het Zoemhukske Horst

Tijdens de middag leren kinderen vanalles over het leven van de bij. Afbeelding: Archief VIA Limburg

Horst -

De imkers van ’t Zoemhukske, praktijkcentrum voor bijenteelt, aan de Kasteellaan 3 in Horst verzorgen op woensdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur een doe-middag voor (klein)kinderen van de basisschool met hun (groot)ouders.

Tijdens de middag maken de imkers kinderen wegwijs in het leven van de honingbij. Zoals waar bijen wonen, wat ze eten, wat ze de hele dag doen en wie de baas is in hun huis. Uiteraard kunnen de kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken bij het rollen van kaarsen en het knutselen van een bij en/of bloem. Ook gaan deelnemertjes met de imkers naar buiten de tuin in om bijen, hommels of andere insecten te zoeken. In de ‘demonstratiekast’ kan er, achter glas, gezocht worden naar de bijenkoningin. En uiteraard is er verse honing om van te proeven. Het is wel noodzakelijk om vooraf aan te melden via zoemhukske@zoemhukske.nl. De kosten bedragen 2,- euro per gezin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen