Jan Smeets: Pinkpop is stormproof, meer kunnen we niet doen

Print
Jan Smeets: Pinkpop is stormproof, meer kunnen we niet doen

Pinkpop-bezoekers in 2014. Afbeelding: ANP Kippa

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het hele Pinkpop-terrein is ‘één grote voorzorgmaatregel’ als het gaat om zwaar weer. Dat stelt Jan Smeets in een reactie op de code oranje die het KNMI heeft afgegeven. In Limburg worden vrijdagavond onweersbuien met zware windstoten verwacht.

,,We hebben zoveel bliksemafleiders op het terrein staan, en nog zoveel andere voorzorgsmaatregelen genomen”, bevestigt Smeets. ,,Dat was al zo voor de beruchte noodweermaandag op 2014. En daarna hebben we alles nogmaals helemaal tegen het licht gehouden. We zijn helemaal storm- en bliksemproof.’’ Op de slotavond van 2014 moest het programma tijdelijk worden stilgelegd vanwege het noodweer. Bezoekers kregen het advies om niet in de buurt van tenten, bomen en masten te komen en rustig op de grond te blijven zitten.

Lees ook: Code oranje: in namiddag opnieuw noodweer met forse windstoten verwacht

,,Meer dan dit kunnen we echt niet doen’’, stelt Smeets met klem. Pinkpop begint morgen pas, maar bezoekers kunnen vanaf vrijdagavond terecht op het campingterrein om hun tent op te zetten.

Pukkelpop

Sinds het drama tijdens Pukkelpop op 18 augustus 2011 hebben alle festivals hun protocollen aangescherpt. Op de eerste dag van het festival in Hasselt trok een hevig onweer over. Het noodweer kostte vijf mensen het leven en zorgde voor grote schade.

Er raakten ongeveer 140 mensen (zwaar)gewond. Dat gebeurde nadat publiek massaal in een tent ging schuilen voor hagel en hevige windstoten. De tent stortte echter in.

50e EDITIE PINKPOP Landgraaf kleurt roze. Track ‘88

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop