Meisjes- en vrouwenvoetbal: samenwerking drie verenigingen

Print
Meisjes- en vrouwenvoetbal: samenwerking drie verenigingen

Het vrouwenvoetbal wint onder andere dankzij de successen van Oranje razendsnel aan populariteit. Drie Maastrichtse verenigingen bundelen de krachten om hierbij aan te sluiten. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

SC Jekerdal, RKSV Leonidas-W en RKHSV willen stappen voorwaarts maken in het meisjes- en vrouwenvoetbal en gezamenlijk de kwaliteit ervan verhogen. Daartoe wordt door de eerste twee verenigingen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. RKHSV sluit middels een intentieverklaring daarbij aan.

Diverse activiteiten komen volgend seizoen op het programma te staan: gezamenlijke clinics, trainingen, oefenwedstrijden, voorlichtingsbijeenkomsten en forumavonden voor kader, ouders en speelsters. De kick off is zaterdag 22 juni als van 10.00 tot 12.00 uur in stadion De Geusselt, thuishaven van MVV Maastricht, een voetbalclinic voor O13- tot en met O19-meiden van de clubs gehouden wordt. Onder leiding van KNVB-trainers en Naomi Pattiwael, afkomstig uit Maastricht en speelster van PSV en NL-O23, is een circuittraining. Voorafgaand worden door de clubs de afspraken officieel vastgelegd.