Rechtbank

Taakstraf geëist tegen ondernemer die met knuppel slaat na ruzie over foutparkeren

Print
Taakstraf geëist tegen ondernemer die met knuppel slaat na ruzie over foutparkeren

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Vredepeel -

Een 42-jarige ondernemer uit Venray sloeg na een ruzie over foutparkeren op 19 februari een man met een knuppel. Justitie eiste vrijdag in de rechtbank in Roermond een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Volgens de verdachte, die een blanco strafblad heeft, had hij die knuppel omdat hij enkele weken eerder ook iemand aansprak op zijn parkeergedrag en toen ‘een pistool op het hoofd’ kreeg gezet. Volgens zijn advocaat is daar ook iemand voor veroordeeld.

Gewond

Toen de winkelier de bestuurder dit keer aansprak werd hij naar eigen zeggen uitgescholden. Na een handgemeen, haalde hij binnen de knuppel waarmee hij sloeg. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan het hoofd. Het incident werd op camera vastgelegd.

De officier van justitie achtte een poging tot doodslag, zoals de ondernemer aanvankelijk werd verweten, niet bewezen. Wel ziet hij bewijs voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. „Terwijl het slachtoffer probeerde de parkeerplaats te verlaten, werden er meerdere vuistslagen uitgedeeld. Dat is buitenproportioneel. De verdachte had meerdere keren kunnen denken dat het wel genoeg was.”

De officier van justitie eiste een celstraf van 365 dagen, waarvan 355 voorwaardelijk. Omdat de winkelier al tien dagen in voorarrest had gezeten, zou hij daarom niet terugkeren naar de cel. Daarnaast werd een taakstraf van 180 uur geëist.

Schelden

Advocaat Erik Gorsselink vroeg de rechtbank af te wijken van die eis , omdat de ondernemer ‘fulltime bezig is zijn bedrijf te runnen’. „Daarbij had de meneer ook niets te zoeken op de parkeerplaats, had hij sorry kunnen zeggen en kunnen vertrekken. Maar hij begon te schelden.”

De ondernemer zelf gaf aan spijt te hebben en zich te schamen. Ook wil hij hulp zoeken voor zijn gedrag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen