Fans hoesten 2,3 miljoen Mexicaanse peso’s op voor MVV Maastricht: ‘Caramba!’

Print
Fans hoesten 2,3 miljoen Mexicaanse peso’s op voor MVV Maastricht: ‘Caramba!’

Ook de opbrengst van het pils van de tap vloeit via Veer Zien MVV naar de club. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Valkenburg / Maastricht -

Met een vette knipoog naar de actualiteit rond een nieuwe eigenaar van Roda JC heeft het supportersinitiatief Veer Zien MVV 2,3 miljoen Mexicaanse peso’s overgemaakt aan MVV. ‘Caramba!’

In euro’s is die donatie een bedrag van 105.000 euro. Het geld is door supporters van de rood-witten bijeengebracht in het seizoen 2018/2019.

Veer zien MVV zegt met de peso ‘mee te gaan met de actualiteit bij een club hier niet ver vandaan.’ Het geld komt uit catering en merchandise in stadion de Geusselt, en van donateurs. De donatie wordt gekoppeld aan een doel. Afgelopen winter was dat het binnenhalen van de spelers Jordy Croux en Joshua Holtby.

‘Caramba!’

Sinds de oprichting in 2010 maakte Veer Zien MVV al 630. 971 euro over aan MVV. Ofwel 13.880.211 Mexicaanse peso’s. ‘Caramba!’, zo besluit de supportersvereniging haar bericht op Facebook.