Lezing rond Japanse prenten bij Museum de Kantfabriek

Print
Lezing rond Japanse prenten bij Museum de Kantfabriek

‘Japanse dame met schildpad’: een van de kunstwerken van Minke van de Zande. Afbeelding: Museum de Kantfabriek

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Textielkunstenaar Minke van de Zande houdt zaterdag 6 juli een lezing in Museum de Kantfabriek in Horst rond Japanse prenten. Conservator Japan en Korea Daan Kok van het Volkenkundig Museum in Leiden verzorgt op zijn beurt een presentatie over onder andere Japanse houtdrukprenten uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Minke van de Zande heeft zich gespecialiseerd in de textiele vertaling van oude Japanse prenten. Zij toont haar werk tot en met 25 augustus in Museum de Kantfabriek tijdens de expositie ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’. De Japanse prenten van Miunke komen tot expressie in een mix van zijde stoffen en handwerktechnieken als breien, weven, borduren, naaldkant en macramé.

Aanvang 14.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro, inclusief Museumbezoek. Museumkaarthouders betalen 2,50 euro. Aanmelden kan via info@museumdekantfabriek.nl. Locatie: Americaanseweg 8, Horst

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen