Medepassagier van verongelukte Nederlandse piloot dood teruggevonden

Print
Medepassagier van verongelukte Nederlandse piloot dood teruggevonden

Deborah Toussaint. Afbeelding: Deborah Toussaint

De Australische politie heeft vrijdagochtend het lichaam gevonden van de vrouw die in het vliegtuig zat dat woensdag crashte bij de stad Brisbane. Dat bevestigen de lokale autoriteiten. De vrouw zat als passagier in het vliegtuig dat bestuurd werd door de Nederlandse piloot Marcel van Hattem. Ook hij kwam bij de crash om het leven.

Het lichaam van de 31-jarige Trista Applebee, moeder van een 11-jarig meisje, spoelde aan op het strand ten zuiden van North Stradbroke Island. Ze was sinds de crash vermist.

Marcel van Hattem, vader van twee zoons, had zijn vriendin speciaal voor haar verjaardag meegenomen voor het tochtje met een vliegtuig van het type Yak-52, dat uit de Sovjet-Unie afkomstig is. Door een nog onbekende oorzaak stortte het toestel neer en crashte het in zee. Het lichaam van Van Hattem werd in het wrak gevonden.

Lees ook: Verjaardagsvlucht eindigt in drama: Nederlandse piloot (52) omgekomen, vriendin (31) vermist

Volgens Australische media zagen ooggetuigen dat Van Hattem vlak voor de crash enkele acrobatische stunts zou hebben gedaan. Verder onderzoek moet uitwijzen of dat klopt. De verwachting is dat het onderzoek een hele maand gaat duren.

Verslagen

Vrienden en buurtgenoten reageerden verslagen op het overlijden van Marcel Van Hattem en de vermissing van Trista Applebee. ,,Hij was een geweldige, avontuurlijke familieman. Hij genoot met volle teugen van het leven. Het is een tragedie”, aldus zijn buurman.

Goede vriendin Deborah Toussaint vulde aan: ,,Ik geloof in mijn hart dat Marcel is gestorven voor zijn passie. De lucht was zijn plek, zijn heiligdom.”