Zoveelste afzegging voor Pinkpop: Sam Fender heeft stemproblemen, Kovacs vervangt

Print
Zoveelste afzegging voor Pinkpop: Sam Fender heeft stemproblemen, Kovacs vervangt

De Britse singer-songwriter Sam Fender treedt op tijdens Lowlands. Afbeelding: Paul Bergen

Geen festival blijft gespaard van afzeggingen, maar Pinkpop heeft dit jaar, uitgerekend op het vijftigjarig jubileum, wel enorm veel pech. Vrijdag heeft Sam Fender de organisatie laten weten dat hij maandag niet naar Landgraaf kan komen. De Engelse singer-songwriter heeft stemproblemen.

De Limburgse zangeres Kovacs, bekend van hitsingle My Love, vult de vrijgekomen plaats op de Brightlands Stage in, zo laat Pinkpop weten.

Lees verder onder het twitterbericht.

Vervangingen

Het driedaagse festival kreeg de afgelopen weken te maken met meerdere afzeggingen. Zo cancelden The Markus King Band deze week hun optreden in Landgraaf en konden ook First Aid Kit en Izzy Bizu niet meer komen. Festivalorganisator Smeets zocht vervanging en voorzag onder anderen songfestivalwinnaar Duncan Laurence en rapper Boef van een plek op het podium.

Lees verder onder de video.

De straat op met Jay aflevering 2. Video: De Limburger

,,Natuurlijk is het jammer als bands afzeggen, maar het waren gelukkig niet de grote namen. Niet de bands waar bezoekers hun kaartje voor hadden gekocht”, zei ‘Mr. Pinkpop’ eerder tegen het AD.

Stormproof

Pinkpop gaat zaterdag officieel van start. Vrijdagavond gaat alleen het campingterrein open. Smeets zei eerder op de dag dat het hele terrein ‘stormproof‘ is.

Lees ook: Campings Pinkpop uur later open vanwege noodweer

Het festival had al extra maatregelen genomen na de ervaringen met het noodweer op de slotavond van 2014. Toen moest het programma tijdelijk worden stilgelegd en kregen bezoekers het advies niet in de buurt van tenten, bomen en masten.

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop