Forum-gedeputeerde krijgt portefeuille duurzaamheid

Print
Forum-gedeputeerde krijgt portefeuille duurzaamheid

Beoogd Forum-gedeputeerde Ruud Burlet Afbeelding: PETER SCHOLS

Maastricht -

Ruud Burlet, de beoogde gedeputeerde namens Forum voor Democratie in Limburg, krijgt onder meer het duurzaamheidsbeleid in portefeuille.

Dat is vrijdag bekendgemaakt. De keuze is opmerkelijk omdat Forum bekendstaat als een partij die zeer kritisch staat ten opzichte van milieu- en klimaatmaatregelen.

Lees ook: Forum voor Democratie en PVV in Limburg aan de macht

Burlet gaat zich verder onder meer bezighouden met de Brightlands Chemelot Campus en mag zich namens de provincie richten op het bestrijden van drugsdumpingen. Zijn PVV-collega Robert Housmans gaat zich onder meer richten op veiligheid, zorg, en het schutterijwezen. GroenLinks-gedeputeerde Carla Brugman krijgt fietsbeleid, energiebeleid, openbaar vervoer en waterbeleid in haar portefeuille.

Toezicht

Andy Dritty wordt gedeputeerde Wonen en Volkshuisvesting. Ook wordt hij degene die vanuit de provincie toezicht moet houden op de gemeentelijke financiën.

De drie zittende gedeputeerden die blijven zitten, houden voor een belangrijk deel hun bestaande portefeuille. Zo blijft Joost van den Akker (VVD) zich richten op economie, Ger Koopmans behoudt cultuur en financiën en Hubert Mackus blijft verantwoordelijk voor landbouw, wegen en rijksinfrastructuur.