Onrust over kindcentrum De Heeg in Maastricht

Print
Onrust over kindcentrum De Heeg in Maastricht

Basisschool De Kring in Maastricht. Afbeelding: Frits Widdershoven

Maastricht / Itteren -

De medezeggenschapsraden van basisscholen De Kring en De Perroen maken zich zorgen over de stijgende kosten van de nieuwbouw.

Dat schrijven ze in een gezamenlijke brief aan het college van B en W van Maastricht. Het is de bedoeling dat De Kring en De Perroen volgend schooljaar samen hun intrek nemen in een nieuw kindcentrum aan de Borghaag in De Heeg.

Verkeer

Ook bij de toekomstige verkeers- en parkeersituatie bij het nieuwe kindcentrum plaatsen de medezeggenschapsraden kritische kanttekeningen. De SP-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad deelt hun zorgen.

„Het lijkt erop dat de kosten hoger gaan uitvallen dan begroot. Welke gevolgen heeft dat voor de planning? Wordt de streefdatum van augustus 2020 nog wel gehaald?”, vraagt raadslid Bert Pulles zich af. Hij kondigt aan tijdens de raadsronde van volgende week dinsdag vragen te gaan stellen over de kwestie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen