Opening Buitenring is tevens afsluiting Cultura Nova

Print
Opening Buitenring is tevens afsluiting Cultura Nova

De Provincie organiseerde vorige maand een kijkdag op de turborontonde. Afbeelding: Luc Lodder

Schinnen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Zuid-Limburg -

De opening van de Buitenring vindt plaats op zondag 1 september. Toneelgroep Maastricht verzorgt de opening die tevens de afsluiting van Cultura Nova is.

De voorstelling is te zien ter hoogte van de aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth, nabij de turborotonde. Dit traject is het enige gedeelte dat dan nog niet open is. De verwachting is dat de eerste auto’s daar in oktober over kunnen gaan rijden.

Geschiedenis

De theatrale invulling van het spektakel is in handen van artistiek leider van Toneelgroep Maastricht Servé Hermans. Het publiek krijgt een voorstelling te zien waarin de geschiedenis van de Buitenring centraal staat. Tijdens deze tijdreis zullen Romeinse reuzen, carnavalsoptochten en veel voertuigen voorbijtrekken.

Actrice Mieneke Bakker en sopraan Fenna Ograjensek werken ook mee aan de uitvoering, de tekst is geschreven door Wiel Beijer. De eenmalige voorstelling is gratis te bezoeken en biedt plaats aan 3500 toeschouwers. Aanmelding is verplicht en kan via www.cultura-nova.nl. De show start om 20.45 uur.