Dertiende tijd voor Verstappen, Hamilton valt uit na raken muur

Print
Dertiende tijd voor Verstappen, Hamilton valt uit na raken muur

Afbeelding: AFP

De tweede vrije training heeft in Canada een hoop meer gespreksstof opgeleverd dan de sessie eerder op de dag. Met name over WK-leider Lewis Hamilton, die de strijd al vroeg moest staken na het raken van de muur. Charles Leclerc was de snelste, Max Verstappen klokte een povere dertiende tijd.

Met nog ruim een uur te gaan maakte Hamilton een zeldzame fout. De Brit knalde hard over de kerbstones en verloor zijn Mercedes, met als resultaat een kapotte achterband. Er bleek echter meer aan de hand, want het team kondigde aan uit voorzorg de hele achterkant van zijn wagen te gaan vervangen.

Ook voor Verstappen was het geen vlekkeloze training. Ook hij toucheerde namelijk de muur, nadat hij in de laatste sector werd gehinderd door teamgenoot Pierre Gasly. Verstappen bleef daarna lange tijd binnen en verbeterde zijn vroege tijd van 1.13,388 in het restant niet meer. Die was goed voor een dertiende plaats, waar Verstappen ongetwijfeld niet content mee zal zijn.

Het kusje dat hij gaf aan de Wall of Champions was hét moment van zijn eerste dag op het Canadese asfalt. Maar ondanks de tracktime die hij daarmee verloor, was Max Verstappen best tevreden met zijn trainingen. ,,Het zag er vast niet makkelijk uit, maar het voelde allemaal wel heel goed. De tijd die je daarmee verliest is natuurlijk niet fijn, maar de rondes die ik wel gereden heb, voelden prima aan’‘, vertelde Verstappen, die tegen de muur ketste toen hij bezig aan een snelle ronde opeens teamgenoot Pierre Gasly voor zijn neus zag. ,,Het was me wel verteld dat hij er aan zat te komen. En hem was ook verzocht om wat vaart te maken, maar hij ging wat laat van zijn lijn, denk ik. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Maar met wat onderstuur in zijn spoor ging ik door de chicane zo richting de muur.‘’

Zo vond Verstappen, ’s morgens nog vierde, zichzelf ‘s middags terug op plaats 13, ver verwijderd van beide Ferrari’s op de eerste twee plaatsen. Bij zijn rentree op de baan waagde hij zich net als iedereen alleen nog aan de longruns. ,,Die voelden gewoon wel goed’‘, merkte Verstappen die zoals iedereen last had van veel stof op het droge asfalt. ,,Ik denk dat het er voor de kijkers niet zo eenvoudig uit zal hebben gezien, allemaal. Maar eigenlijk voelde voor mij alles best wel goed in die auto. Op alle banden, best wel redelijk. We moeten nog wel wat extra’s vinden, maar zo dramatisch is het hier allemaal niet. Er is nog wel wat werk te verzetten, maar dat is altijd zo op vrijdagavond.‘’

GP CANADA 2019 - Aankondiging en circuit. Video: De Limburger