Brave Belgen schudden Pinkpop wakker

Print
Brave Belgen schudden Pinkpop wakker

Bazart Afbeelding: Harry Heuts Photography

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Aan de sympathieke Vlamingen van Bazart de eer om het hoofdpodium van Pinkpop te openen. Gouden zet?

‘Goedemorgen Pinkpop!’, spreekt zanger Mathieu Terryn het aarzelend toestromende publiek toe. Dat het al bijna half drie is, is hem blijkbaar ontgaan. Geeft verder niets, de frontman maakt verder een uitgeslapen indruk. Gehuld in iets wat het midden houdt tussen een Ghandi-gewaad en een oversized t-shirt doet hij zijn uiterste best om Megaland wakker te schudden. Het leidt tot een interessant gevecht tussen de harde wind en zijn zachte ‘G’.

Braaf

Laten we eerlijk zijn: Bazart is best een brave band. Ook live valt dat niet te maskeren, ondanks het extra laagje vet op de beats. De Belgen komen er echter mee weg, dankzij hun charme en een uitgebalanceerde setlist. Telkens wanneer de boel dreigt in te zakken, gebeurt er iets op het podium. Een tempoversnellinkje, een hit zoals Grip (Omarm Me) of de introductie van een gast in de vorm van Eefje de Visser. Zij is speciaal ingevlogen om het duet Onder Ons ook live te vertolken. Schoon, hoor.

Trampoline

Het beste, de glanzende gigahit Goud, bewaart Bazart natuurlijk voor het laatst. ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de héééééé-mel’, klinkt het uit duizenden kelen. De festivalweide wordt voor het eerst getest als trampoline, een Belgische vlag wappert fier tussen de blèrende massa en Terryn danst nog één keer alsof zijn leven er vanaf hangt. Memorabele Mainstage-opener? Mwah. Uitstekende warming-up voor wat nog komen gaat? Zeker en vast.

Beluister hier de podcast:

Lees hier alles over de jubileumeditie van Pinkpop.

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop