Bowie-musical ‘Lazarus’ in Theater Heerlen

Print
Bowie-musical ‘Lazarus’ in Theater Heerlen

Fragment van de voorstelling in New York. Afbeelding: EPA

Heerlen / Hoensbroek -

De voorstelling Lazarus, het laatste meesterwerk van popster en kunstenaar David Bowie, is volgend jaar april te zien in Theater Heerlen. Dat heeft Jan Smeets zaterdag bekendgemaakt op Pinkpop. De festivaldirecteur was ook degene die de beroemde artiest in augustus 1990 naar het MECC in Maastricht haalde.

In Theater Heerlen gaat het om zes voorstellingen, van 14 tot en met 18 april. Daarvoor, vanaf oktober, is Lazarus maandenlang in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien. Theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd zegt „ongelooflijk blij” te zijn dat de productie ook in Limburg te zien is. „We schrijven muziek- en theatergeschiedenis.”

Alter ego

Lazarus ging op 7 december 2015 in New York in première in aanwezigheid van David Bowie. Een maand later overleed hij. De voorstelling vol bekende en enkele nieuwe nummers van de artiest wordt gezien als zijn testament en als muzikaal totaalkunstwerk en gaat over Bowie’s alter ego Thomas Newton. Hij werd in New York en Londen door Michael C. Hall (Dexter) gespeeld. In Nederland speelt Gijs Naber de hoofdrol.

Lees hier alles over de jubileumeditie van Pinkpop.

Net als in New York, en een jaar daarna in Londen, wordt ook in Nederland de voorstelling geregisseerd door Ivo van Hove. De regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) maakte al vele internationale voorstellingen en creëerde de voorstelling samen met Bowie en toneelschrijver Enda Walsh.

Kaarten voor de opvoeringen in Limburg zijn te koop vanaf maandag 17 juni.

Beluister hier de podcast: