Mysterie koffiebeker Game of Thrones opgelost: ‘Het was Kit, honderd procent zeker’

Print
Mysterie koffiebeker Game of Thrones opgelost: ‘Het was Kit, honderd procent zeker’

Kit Harington en Emilia Clarke. Afbeelding: HBO

Fans hebben eindelijk antwoord op de vraag van wie de Starbucks-koffiebeker was die per ongeluk te zien was in een aflevering van het achtste en laatste seizoen. Volgens Sophie ‘Sansa Stark’ Turner is Kit Harington de boosdoener, zegt ze in de talkshow van Conan O’Brien.

Omdat de beker opdook in een scène waarin Emilia Clarke te zien was, geloofden fans dat het haar koffie moest zijn. Sophie zegt nu dat de acteur, die de rol van Jon Snow vertolkte, vergeten was zijn drankje op te ruimen. ,,De koffiebeker stond vlakbij Kits stoel. Eerst gaf ik Emilia de schuld, maar ik geloof niet dat zij dat zou doen’’, zegt ze. ,,Het was Kit. Ik weet honderd procent zeker dat Kit het was.’’

Volgens de actrice is het fysiek onmogelijk dat iemand anders koffie dronk. ,,Ik draag een korset, dus ik zou in mijn broek plassen of moeten overgeven. Emilia draagt ook een korset en Kit niet. Het was Kit.’’

Kritiek

HBO ging na de fout diep door het stof. ,,Het spijt ons zeer’’, aldus mede-producent Bernie Caulfield. ,,Het was een foutje en zeker geen opzet zoals velen denken.’’ De aflevering wordt niet opnieuw gemonteerd. ,,We houden het er maar op dat Westeros (een van de fictieve werelden in de reeks) de eerste plek ooit was waar Starbucks verkrijgbaar was’’, aldus Caulfield.

De koffiebeker is niet het enige foutje in het allerlaatste seizoen van de populaire serie. In de finale, die vorige maand werd uitgezonden, spotten oplettende kijkers ook een flesje water. Overigens waren Game of Thrones-fans ook niet erg te spreken over het einde van de fantasyserie. Zo werd onder meer veel geklaagd dat het verhaal was afgeraffeld. Fans eisten dat het laatste seizoen herschreven en opnieuw opgenomen zou worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →