Vrolijke George Ezra levert keurig aangeharkt optreden en kleurt helaas niet buiten de lijntjes

Print
Vrolijke George Ezra levert keurig aangeharkt optreden en kleurt helaas niet buiten de lijntjes

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Hij heeft de perfecte whisky fluwelen diepe stem die veel muzikale seks belooft: denk aan elementen van stomende soulballads, hartverscheurende blues of fluisterzachte jazz, maar helaas blijft het optreden van de Britse zanger George Ezra bij keurig vrolijke voor alle leeftijd geschikte popliedjes.

Slecht is dat zeker niet, die keurig aangeharkte popliedjes waar de ideale schoonzoon Ezra (26) om bekendstaat. Maar zeker tijdens een show op het hoofdpodium van een (jubilerend) festival verwacht je (stiekem) toch meer. Zeker omdat Ezra na zijn Pinkpop-debuut in 2015, dit jaar een tweede poging krijgt om te shinen in Landgraaf.

Meer improvisatie, liedjes in een ander verrassend arrangementje. Zeker als je zoals Ezra zo’n goede band meeneemt naar Megaland in Landgraaf. Waaronder een kekke blazerssectie met zelfs twee vrouwelijke muzikanten, een trompettiste en een saxofoniste die slechts af en toe even muzikaal uit mogen pakken.

Schoonzoon

Maar goed, het is pas zaterdagmiddag, 16.00 uur, het zonnetje schijnt vriendelijk op de bol, het koude pilske smaakt prima en dan is schoonzoon George de ideale muzikale snack. Even de meute opwarmen met lekkere liedjes om op mee te deinen.

Zoals zijn hit Pretty Shiny People, van zijn tweede studioalbum Staying at Tamara’s (2018), geschreven toen George een maand in Barcelona resideerde en op zijn vaste uitkijkplek over de stad zijn leven overdacht. „Don’t we all need love?”, vraagt George en natuurlijk is de repliek daarop: „The answer is easy...”

Gieren

Het enige nummer waarop ook de gitaristen even hun elektrisch versterkte instrumenten mogen laten gieren, is op het nummer Did You Hear the Rain, ooit in 2014 het singletje waarmee Ezra onze trommelvliezen binnenkwam. Hij bouwt het nummer mooi op met een prachtig krakende gospel (of blues?) plaat waarmee de ietwat duistere toon prachtig neergezet wordt. Yes George, dít is interessant!

Helaas blijft het daarbij, want zijn hits moeten ook nog aan bod komen, Paradise („Geschreven toen ik doodziek in de tourbus lag en de rest van de band een geweldige tijd had aan de westkust van de VS.”), Budapest en natuurlijk het zomerse bubbelende Shotgun.

Drie keer is scheepsrecht. Kom je dan met wat meer muzikaal vuurwerk, George? Beloofd?

Beluister de podcast:

Lees hier alles over de jubileumeditie van Pinkpop.

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop