Uitstekend debuut voor opgewekte Davina Michelle

Print
Uitstekend debuut voor opgewekte Davina Michelle

Davina Michelle op Pinkpop. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Uiteraard zingt Davina Michelle (23) in Landgraaf covers. Veel covers. Toch is het knap hoe ze van die liedjes van anderen eigen versies maakt. Daardoor wordt haar debuut op Pinkpop veel meer dan De Grote Covershow.

De nieuwe Nederlandse ster pakt het groots aan. Haar silhouet danst sensueel op videoschermen op de klanken van Clean Bandit’s Rockabye. Dan horen we d’r flarden van haar Skyward fluisteren en schuiven de schermen weg. Daar staat ze, de jonge vrouw die Céline Dion van de troon stootte als succesvolste solozangeres in de Top 40. Het lied waarmee ze dat deed, het door Beste Zangers bekend geworden Duurt te lang, wordt volop meegezongen in het nieuwe roze paviljoen. Een overkapping die overigens niet veel goeds doet voor haar stemgeluid. Dat vervliegt bij rustigere refreinen te vaak. Zonde. Ook omdat ze daar zelf niets aan kan doen. Gelukkig zijn daar dan nog haar kenmerkende uithalen, stuk voor stuk raak.

Hoe het danst

Naast covers als Flames (Sia) en Nobody’s perfect (Jessie J) schotelt ze enkele van haar gloednieuwe liedjes voor. Purpose bijvoorbeeld en Better Now. Prima nummers die niet onder doen voor de covers. Zeker omdat zij ze met zo veel plezier brengt. Davina Michelle is zichtbaar in d’r element. Zo verandert ze het wat frisse Landgraaf met haar bij velen onbekende Relove – haar eerste single ooit – eventjes in zwoel Caribisch gebied. Natuurlijk klinkt hier ook Hoe het danst – haar samenwerking met Marco Borsato en Armin van Buuren. Ze kunnen er niet bij zijn, horen we. Je mag verwachten dat het trio zondag bij de langverwachte show van Van Buuren wel compleet is.

Dromen

Ze is zelf beduusd door haar succes, zegt ze. Je moet het geluk maar hebben. Je zingt op YouTube een liedje van P!nk (What About Us), dat wordt opgepikt, dan mag je meedoen aan Beste Zangers en wordt een van de liedjes een superhit. En dan ligt er een invitatie voor Pinkpop op de deurmat. „Ik had het nooit durven dromen.” Toch maakt dit uitstekende optreden duidelijk dat ze deze plek op Pinkpop ruimschoots heeft verdiend.

Beluister de podcast:

Lees hier alles over de jubileumeditie van Pinkpop.

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop