Anouk levert voor de honderdmiljoenste keer vakwerk op Pinkpop

Print
Anouk levert voor de honderdmiljoenste keer vakwerk op Pinkpop

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Voor de zevende (!) keer maakte Anouk haar opwachting op Megaland. Krijgt Pinkpop niet zo langzamerhand genoeg van deze dame?

Moeten we het nog hebben over dat turbulente debuut in 1998? Met dat rauwe ei en die rode beha? Nee, toch? Het is immers dik twintig jaar later. Tijden zijn veranderd. Werd Anouk toen nog gezien als een controversiële act, nu behoort ze tot het meubilair van Pinkpop en maken we ons niet eens meer druk om boekingen als Boef of - godbetert - Davina Michelle. Met zeven optredens mag La Teeuwe zich zelfs recordhouder noemen van het oudste festival van Europa. Misschien wordt het stilaan tijd om de haardos van het Pinkpop-meisje te veranderen van ravenzwart naar Anouk-blond.

Rockchick

Ook Anouk zelf heeft de afgelopen twee decennia een markante metamorfose ondergaan. Ze is thans moeder van zes kids, nam deel aan het Eurovisie Songfestival en was jurylid van The voice of Holland. Maar als haar jongste concert op Pinkpop één ding bewijst, is het wel dat de rockchick ten tijde van Nobody’s Wife nog altijd in haar zit. Al vanaf minuut één windt ze de massaal toegestroomde mensenmassa om haar vinger met een begeesterde versie van klassieker Girl. Wat volgt is een gevarieerde show met antiek en nieuw werk, met rocksongs en ballads. Als je de midden-veertiger zo bezig ziet, besef je weer hoe rijk haar oeuvre inmiddels is.

Hits

Maar toch. Ze staat hier voor de honderdmiljoenste keer. Krijgt Pinkpop niet langzamerhand genoeg van deze dame? Is er inmiddels geen sprake van Anouk-moeheid op de festivalweide? Daarover kunnen we kort zijn: nee. Ze geeft de Pinkpoppers zaterdag precies wat ze op dat moment nodig hebben: een gezonde dosis rock-attitude, een strot waar nog geen sleet op zit en een sloot hits. Vakwerk, dus. Ze wekt bovendien niet de indruk dat ze Pinkpop moe is, getuige die constante grijns op dat Haagse bekkie. Ze is blij om er weer te zijn, zegt ze. Een oorverdovend gejuich is het antwoord. Het genoegen is geheel wederzijds. Tot de volgende.

Beluister de podcast:

Lees hier alles over de jubileumeditie van Pinkpop.

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop