Petitie voor behoud tankstation Roermond al 2500 keer ondertekend

Print
Petitie voor behoud tankstation Roermond al 2500 keer ondertekend

Afbeelding: foto: René Corten

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De petitie voor het open houden van het tankstation aan de Louis Ramaekersbrug in Roermond was zaterdag al ruim 2500 keer ondertekend. De opstellers streven naar 3000 handtekeningen.

Eind deze week werd bekend dat het tankstation per 30 november van dit jaar moet sluiten. Door de sluiting komt volgens Rijmar-directeur Frans van Rijswick tien man personeel zonder werk te zitten. Het tankstation bestaat sinds 45 jaar.

Massaal

Het team van het Essotankstation roept mensen op de petitie voor openhouden van het tankstation aan de Maasbrug, zoals het in de volksmond bekendstaat, te ondertekenen. Daar werd zaterdag massaal gehoor aan gegeven.

Lees ook: Roermond zet streep door alternatieve locatie voor tankstation

De opstellers van de petitie vinden het onbegrijpelijk dat in hun ogen een goedlopend bedrijf, met heel veel vaste klanten uit Roermond en omgeving, plaats moet maken voor een groenstrook.

Opgezegd

Het tankstation mag niet verplaatst worden naar de andere oever van de Maas, zo heeft het college van B en W beslist. Exploitant Rijmar bv kreeg eerder al te horen dat de erfpachtovereenkomst met de gemeente voor het huidige station was opgezegd vanwege de reconstructie van de N280. Rijmar wilde een nieuw tankstation bij de afslag naar de Weerd, aan de andere kant van de brug. De gemeente heeft laten weten dat geen geschikte locatie te vinden.

De fractie van de LVR in Roermond heeft met ongenoegen kennis genomen van het besluit om het tankstation te sluiten. De LVR zal het college van B en W van Roermond oproepen het besluit te herzien en te komen tot een voor ieder aanvaardbare oplossing. Anders zal de fractie zelf met een initiatiefvoorstel komen.