Naamwedstrijd voor nieuwe mascotte Peel en Maas museum

Print
Naamwedstrijd voor nieuwe mascotte Peel en Maas museum

Wat wordt de naam van de nieuwe museummascotte? Afbeelding: Streekmuseum Peel en Maas

Helden -

Speciaal voor de jongste bezoekertjes van het Streekmuseum Peel en Maas, Aan de Koeberg in Helden, is er een mascotte in het leven geroepen. Het museum nodigt iedereen uit om een passende naam te verzinnen voor het nu nog naamloze figuur. Er wordt een prijs beschikbaar gesteld voor de winnaar van de naamwedstrijd.

Kinderen die het museum bezoeken kunnen de mascotte door het museum gaan volgen. Het streekmuseum werkt momenteel aan een interactief, leerzaam en leuk programma voor de jeugd. Dit is geschikt voor scholen, maar ook voor individuele- en groepsbezoeken, zoals familie-uitjes. Met behulp van de mascotte leren ze aan de hand van leuke weetjes meer over de geschiedenis van de regio. Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot de Peelrandbreuk van 1992. Het enige wat de mascotte nog mist is dus een naam. Stuur voor 5 juli een naam naar info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook of Instagram. Uit de inzendingen volgt een selectie, waarna bezoekers uit een top drie de leukste naam kiezen. Voor de winnaar ligt er een prijs klaar.

Wie het museum nu al wil bezoeken is welkom van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →