Naamwedstrijd voor nieuwe mascotte Peel en Maas museum

Print
Naamwedstrijd voor nieuwe mascotte Peel en Maas museum

Wat wordt de naam van de nieuwe museummascotte? Afbeelding: Streekmuseum Peel en Maas

Helden -

Speciaal voor de jongste bezoekertjes van het Streekmuseum Peel en Maas, Aan de Koeberg in Helden, is er een mascotte in het leven geroepen. Het museum nodigt iedereen uit om een passende naam te verzinnen voor het nu nog naamloze figuur. Er wordt een prijs beschikbaar gesteld voor de winnaar van de naamwedstrijd.

Kinderen die het museum bezoeken kunnen de mascotte door het museum gaan volgen. Het streekmuseum werkt momenteel aan een interactief, leerzaam en leuk programma voor de jeugd. Dit is geschikt voor scholen, maar ook voor individuele- en groepsbezoeken, zoals familie-uitjes. Met behulp van de mascotte leren ze aan de hand van leuke weetjes meer over de geschiedenis van de regio. Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot de Peelrandbreuk van 1992. Het enige wat de mascotte nog mist is dus een naam. Stuur voor 5 juli een naam naar info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook of Instagram. Uit de inzendingen volgt een selectie, waarna bezoekers uit een top drie de leukste naam kiezen. Voor de winnaar ligt er een prijs klaar.

Wie het museum nu al wil bezoeken is welkom van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen