Verstappen op elfde startplaats in Canada

Print
Verstappen op elfde startplaats in Canada

Afbeelding: EPA

Max Verstappen is bij de kwalificatie van de Grote Prijs van Canada gestrand in het tweede deel van de kwalificatie. Dat betekent dat de Red Bull-coureur zondag start vanaf de elfde plaats.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel veroverde de polepostion in Montreal. De 21-jarige Verstappen kwam op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal tot een tijd van 1.11,800. Daarmee was hij 0,790 langzamer dan de toptijd van Lewis Hamilton in de tweede kwalificatiesessie. Verstappen probeerde tegen het einde van de sessie zijn tijd te verbeteren toen de Deen Kevin Magnussen hard tegen de muur reed en een voortijdig einde maakte aan de kwalificatiesessie.

Rode vlag

„Gewoon een rode vlag, wat kun je daaraan doen?”, reageerde Verstappen gelaten bij Ziggo Sport. „We hadden Q3 gemakkelijk gehaald, maar het was ook kiezen met welke banden we moesten starten. Dan is er een rode vlag. Dit is pech.”

De tijd die de Limburger had neergezet op de medium-banden was weggezakt naar de elfde plaats, toen de sessie prompt werd gestopt door de crash van Magnussen. Daardoor kon Verstappen zijn tijd niet meer verbeteren en bleef hij buiten de tien coureurs die aan de laatste kwalificatiesessie mogen starten.

Vettel

In de laatste kwalificatiesessie leek Hamilton voor de derde keer dit seizoen de pole te gaan grijpen met zijn tijd van 1.10,446. In zijn laatste poging dook Vettel met zijn Ferrari echter onder de tijd met 1.10,240. De Duitser start zondag voor het eerst dit seizoen vanaf polepostion, met naast zich Hamilton.

Charles Leclerc zette de derde tijd neer en Daniel Ricciardo in de Renault verrassend de vierde tijd. Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die dit seizoen al drie keer de pole had gepakt, bleef steken op de zesde tijd. Hij start vanaf de derde startrij met naast zich Verstappens ploeggenoot Pierre Gasly, die de vijfde tijd had gereden.

GP CANADA 2019 - Aankondiging en circuit. Video: De Limburger