Foto uit de oude doos van Horn

Print
Foto uit de oude doos van Horn

De brikkebekkers van Horn in 1898. Afbeelding: Archief Heemkundevereniging Horn

Horn -

In samenwerking met de heemkundeverenigingen van Leudal, publiceert VIA Limburg regelmatig een foto uit de oude doos. Deze keer een foto uit de oude doos van Heemkundevereniging Horn.

Vroeger lag er langs de Rijksweg in Horn, op de plaats waar nu de parkeerplaats bij de sporthal is, een veldbrandoven die destijds ’brikkenoven’ werd genoemd. Deze eenvoudige steenfabriek diende voor eigen gebruik in Horn. Het personeel, de brikkebekkers, stonden in de buitenlucht in weer en wind van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat stenen te bakken. Mannen, vrouwen en kinderen verdienden met het zwaar lichamelijk werk in de kleine steenbakkerij een schamel loon. Zij poseren met de chefs voor de fotograaf in het jaar 1898. Op de achtergrond is de oude zaal van ’Linssen Piet’ en ’Mam van Reijnders’ nog goed te zien. Bron: Heemkundevereniging Horn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →