Halve finale Open Nederlands Kampioenschap Poker in Venray

Print
Halve finale Open Nederlands Kampioenschap Poker in Venray

Wie wordt Nederlands pokerkampioen? Afbeelding: iStock

Venray -

De eerste halve finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker in Zuidoost-Nederland vindt plaats op vrijdag 14 juni om 20.00 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Met daarnaast nog halve finales in Noordwest, Noordoost, Zuidwest strijden in totaal 350 pokerspelers om een plek in de landelijke finale.

Via ruim 140 voorrondes door heel Nederland konden pokerspelers van september tot begin juni proberen om zich te plaatsen voor de landelijke finale. In totaal hebben meer dan 8.000 pokerspelers deelgenomen aan een pokertoernooi van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De spelers die zich net niet wisten te plaatsen voor de finale, kunnen zich nu via een halve finale alsnog plaatsen. Slechts 10 procent plaatst zich op deze manier alsnog voor de finale. Inmiddels hebben 165 spelers zich rechtstreeks weten te plaatsen. Organisator Mathijs Jonkers: “De finale is een pokertoernooi die je als pokerliefhebber echt wil halen. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en er is een echte tv-tafel. Thuisblijvers kunnen daardoor live meekijken en worden voorzien van deskundig commentaar. Ik verwacht dat het niveau tijdens de halve finales dan ook erg hoog ligt omdat iedereen zich via deze weg alsnog wil plaatsen. Bij de voorrondes zijn het deze spelers net niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen.”

De finale wordt gespeeld op zaterdag 6 juli in Ermelo. De uiteindelijke winnaar is de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →