Scholieren dragen bij aan herinrichting Stationsplein

Print
Scholieren dragen bij aan herinrichting Stationsplein

Het station in Weert. Afbeelding: John Peters

Weert -

Op het Stationsplein en voor de appartementen van De Citadel in Weert zijn vrijdag een aantal banken geplaatst als onderdeel van de herinrichting van het Stationsplein. Scholieren van Het Kwadrant werden betrokken bij de herinrichting.

Als opdracht kregen ze mee dat er zitgelegenheid en groen in het plan opgenomen moesten worden. Door middel van maquettes lieten de leerlingen hun ideeën zien. Eén van de ideeën was om het groen te integreren in de banken. Dit is terug te zien in de geplaatste banken. De banken vormen door hun plaatsing tevens een barrière tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. Hierdoor is het niet meer mogelijk om het plein op te rijden, wat de veiligheid vergroot. De banken bij De Citadel zijn zo geplaatst dat ze voorkomen dat er auto’s geparkeerd worden. In het project is nog ruimte voor een kunstwerk. Ook hiervoor hebben leerlingen van Het Kwadrant een aantal ideeën aangedragen. Tijdens de presentatie van een maquette van de stad stelden de scholieren kunstwerken in de vorm van vlaaipunten voor. Met een prijsvraag daagt de gemeente Weert kunstenaars uit die kunnen aantonen met creatieve ideeën om deze klus te klaren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen