Afscheidsboodschap van Loek ‘Lieve Mona’ Kessels op Facebook

Print
Afscheidsboodschap van Loek ‘Lieve Mona’ Kessels op Facebook

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Landgraafse Loek Kessels, beter bekend als ‘Lieve Mona’, kondigt op Facebook haar naderende einde aan. Kessels, geboren in 1932, is al enkele jaren ernstig ziek. Ze meldt zelf dat ze ‘misschien nog een week’ heeft te leven.

Kessels, geboren in 1932 in Amsterdam, verwierf in de jaren ’70 landelijk faam als ‘Lieve Mona’. Onder die naam beantwoordde ze bijna 25 jaar lang brieven van lezers die zich massaal tot haar wendden met hun problemen en verdriet. Later had ze een soortgelijke rubriek op L1-radio.

Lees ook: Loek Kessels: ‘Lieve Mona’ was mijn eigen eenzaamheidstherapie

Op Facebook schrijft Kessels zaterdagavond: ‘Ik ga het helaas niet meer redden. De laatste dagen ben ik in een stroomversnelling, een maalstroom terecht gekomen die alles verandert. Twee jaar heb ik gevochten tegen een ziekte, waartegen nauwelijks te vechten valt. De insiders weten het. Ik BEN een vechter. Maar nu zijn er geen opties meer. Dus heb ik besloten te kiezen voor de laatste mogelijkheid: nog steeds rechtop en menswaardig. Niet lang meer. Misschien een week, zo is me door degenen die het weten kunnen verteld’.

Voor haar dochter laat ze in haar bericht een gedicht achter: ‘Als ik er niet meer ben, als ik ben waar het leven is verstild, weet dan dat een deel van mij je nooit verlaat... Mijn onsterfelijke liefde.’ Ze besluit haar post met: ‘Het ga jullie goed. Loek’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →