Logo nieuwe voetbalvereniging Woander Forest onthuld

Print
Logo nieuwe voetbalvereniging Woander Forest onthuld
Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Wethouder John Essers van gemeente Beekdaelen heeft tijdens het pinksterweekend het logo van Woander Forest onthuld. Dit gebeurde samen met een flitsende presentatie tijdens het ‘Speler van het Jaar Gala’ van de fusievereniging RKDFC en RKVV Doenrade.

Een ruime meerderheid van de leden van beide verenigingen koos begin dit jaar voor een creatieve nieuwe naam voor de fusieclub. Daarbij is nadrukkelijk naar de samenhang van het gebied gekeken. Het Waanderbos ligt namelijk tussen de kernen Merkelbeek, Doenrade en Bingelrade, de dorpen waar de meeste van de leden woonachtig zijn. Door dit bos als uitgangspunt te nemen, legt de fusievereniging een koppeling met de directe omgeving. De vereniging heeft haar standplaats weliswaar in een van de dorpen, maar wil tegelijkertijd de grenzen slechten en van toegevoegde waarde zijn voor de hele leefomgeving. Met een knipoog naar de Engelse competitie – de oorsprong van het professionele voetbal - en verwijzend naar de Limburgse wortels van de fusievereniging, is gekozen voor een combinatie van Limburgs en Engels. Woander is namelijk Limburgs voor Waander.

Nadat duidelijk was dat Woander Forest door de leden was gekozen als nieuwe naam, is een start gemaakt met het ontwerpen van een logo, dat de gedachte achter de naam moet visualiseren. Enerzijds het verleden koesteren, anderzijds de blik op de toekomst. Om deze reden is gekozen voor de kleuren rood en blauw, respectievelijk de hoofdkleuren van RKDFC en RKVV Doenrade. Tevens is een ouderwetse bal in het logo verwerkt, verwijzend naar de historie van RKDFC en RKVV Doenrade. De bomen verwijzen naar het Waanderbos, het neutrale gebied tussen de verschillende dorpen. En nadrukkelijk is gekozen om geen embleem of schild te laten ontwerpen, maar om creatieve lijnen te gebruiken, juist om het karakter van de naam te onderstrepen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →