Boefs grootste misdaad is te laat komen

Print
Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - De belangrijkste show van zijn leven, noemt Boef zijn optreden op Pinkpop. Hij was van tevoren zelfs een beetje zenuwachtig, geeft hij toe. Nergens voor nodig.

Op Facebook regende het lelijke reacties nadat Pinkpop had bekendgemaakt dat Boef de Britse zangeres Izzy Bizu zou vervangen op Stage 4. Wat moet zo’n rappende onruststoker op dit festival, was de tendens. Niet zelden gevolgd door de wens om subiet de Heideroosjes te bellen. Toch staat Stage 4 aardig vol als Boef zijn entree maakt. Niet gek. Het publiek bestaat vooral uit tieners en vroege twintigers. Die zitten allang niet meer op Facebook. Dat is voor oude, klagende mensen die nog steeds rondlopen in een t-shirt van Guns N’ Roses.

Peer

Goed. Het concert. Boef is drie minuten te laat. Dat past natuurlijk bij z’n imago als rappende rebel die lak heeft aan conventies. Het is niettemin de grootste misdaad die hij vanavond zal begaan. Boef profileert zich op Stage 4 vooral als een geschikte peer. Hij dankt Pinkpop voor ‘het belangrijkste concert van zijn leven’, waarschuwt de kids dat hij zo een moshpit wil bouwen en vraagt tijdens prijsnummer ‘Habiba’ bezorgd of er niemand gewond is geraakt. Boef is gewoon Boef, man. En dat is de kwaadste niet.

Moshpit

Ook de muziek is vrij onschuldig. Het klinkt allemaal wel dreigend en zo, maar feitelijk heeft Sofiane Boussaadia niet zo heel veel spannends te vertellen. Hij rapt wat over miljonair worden en krantenwijkjes en dat gaat er bij de gemiddelde zestienjarige in als zoete koek. Een meneer in een geel hesje checkt voor de zekerheid of alles wel goed gaat in de tent. Op een beugelbekkie dat brutaal een sigaret opsteekt na, heeft hij weinig om handen. Ontbrandt het concert dan helemaal niet? Jawel, hoor. Aan het einde barst de tent totaal uit zijn voegen, als Boef het middelpunt is van zijn zelf gecreëerde moshpit. Feestje, hoor. Laat die zure oudjes op Facebook maar lullen, op Stage 4 was het zondagavond te doen op Pinkpop.