Video: Pinkpopquiz-winnaar Ron Reuleaux ontmoet Rowwen Hèze

Print

Ron Reuleaux uit Landgraaf won twee weken geleden de Pinkpopquiz van De Limburger en nam zondagmiddag zijn prijs in ontvangst: een meet & greet met Limburgs trots Rowwen Hèze. En hij keek zijn ogen uit. „Dit is de eerste keer dat ik jullie van zo dichtbij zie.”

In de kleedkamer van Rowwen Hèze drukt drummer Martin Rongen flesjes drank en een zak chips in de handen van Ron Reuleaux en zijn partner Linda. De man uit Landgraaf viert dit weekeinde op het festival zijn 40e verjaardag en wordt als glansrijke winnaar van de Pinkpopquiz door de krant in de watten gelegd. Hij komt al een eeuwigheid op Pinkpop maar nog nooit was hij backstage. In het artiestendorp kijken Ron en Linda hun ogen uit. Muzikanten die totaal relaxed op zitzakken hangen, een drankje doen en ondertussen een hapje eten. En vooral veel netwerken. Dit is de plek waar promotors, managers en mensen van platenmaatschappijen elkaar ontmoeten. De place to be als je iets voorstelt in de rock-’n-rollscene.

Lees ook: ‘Ferry Bouman’ uit Undercover zingt mee met Rowwen Hèze en maakt stagedive

Rowwen Hèze heeft net een meer dan succesvol optreden achter de rug. De dialectband speelt de wei plat en staat een half uurtje later in de kleedkamer alsof er helemaal niets gebeurd is. „Maar geloof maar dat we in ons hart nog nagenieten”, zegt Jack Poels. De band maakt graag tijd vrij om Ron en Linda te ontvangen. De mannen schudden handjes en feliciteren Ron met zijn overwinning in de kennisquiz. Ron en Linda zijn vooral geïmponeerd. Onder de indruk kijken ze naar het tafereel. Dan is het tijd voor een foto met de band, een herinnering voor eeuwig. „Dit is toch wel heel erg leuk om mee te maken”, zegt Ron Reuleaux even later. „Ik had het niet willen missen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →