Pauselijke onderscheiding voor John Crijns

Print
Pauselijke onderscheiding voor John Crijns

John Crijns (links) ontving de pauselijke onderscheiding uit handen van rector Karel Weerkamp. Afbeelding: Rob van Deurzen

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

John Crijns heeft op eerste pinksterdag uit handen van rector Karel Weerkamp van de Kapel in ’t Zand in Roermond de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten voor de kerk.

John Crijns begon in de 60’er jaren als misdienaar en later acoliet van de Sint Jozefkerk in de wijk de Kemp. Vervolgens werd hij in deze parochie penningmeester van het kerkbestuur. Na de samenvoeging van de parochie van de Heilige Jozef van de Kemp met het rectoraat O.L.V. Tenhemelopneming van de Kapel in ’t Zand in 2001 werd hij penningmeester van de na de samenvoeging ontstane pastorale eenheid.

Toen Crijns het maximale aantal herbenoemingen in 2008 had volgemaakt ging hij verder als administrateur. Deze functie bekleedt hij nu nog steeds. In totaal heeft hij zich hierdoor meer dan vijftig jaar als vrijwilliger ingezet voor de parochies van de Kemp en de Kapel. De medaille en het bij de Pro Ecclesia-onderscheiding horende certificaat werden door rector Weerkamp tijdens de pinksterviering uitgereikt. Na afloop van de viering was er in de dagkapel een receptie waar kerkgangers, familie en bekenden John Crijns konden feliciteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →