Trancegod Armin van Buuren is goed, Borsato en Davina Michelle de kers op de taart

Print
Trancegod Armin van Buuren is goed, Borsato en Davina Michelle de kers op de taart

Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Zet een internationaal succesvolle deejay als Armin van Buuren als afsluiter van de Pinksterzondag op het jubilerende Pinkpop-festival...dat moet toch knetterend spektakel opleveren?

Spektakel kwam er. Dachten we dat Madonna als een valse kraai klonk tijdens het afgelopen Eurovisie Songfestival in Israël? Die twijfelachtige eer krijgt sinds 10 juni in Landgraaf ook David Lee Roth, zanger van rockband Van Halen.

Hij stak Madonna aardig naar de kroon tijdens zijn grofweg twee minuten durende performance op Pinkpop. De beste man mocht zijn wereldhit ‘Jump’ live vertolken tijdens de show van trancegod Armin van Buuren. Het idee was goed, de uitvoering minder. Niet alleen haalde hij de hoge noten niet, zijn timing liep ook nog eens een paar seconden achter op de vooraf opgenomen bandopname. Dear David, had lekker geplaybackt, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest.

Genot

Dat gezegd hebbende: Armin van Buuren zelf was zoals altijd een genot om naar te luisteren. Energiek en enthousiast met genoeg beats en hits om het bomvolle veld prima te amuseren. Van old school rave en beukende trance tot commerciëlere Top 40 hits als ‘Sunny Days’ en ‘Looking for another you’.

Het is jammer dat Van Buuren - in het begin van zijn show - te snel en te vaak op de rem trapte als hij zijn hardere trancebeats liet gieren in ruil voor zacht melodische werk. Daardoor voelde de eerste helft rommelig aan. Gelukkig ging de stampende beat naar het einde toe alsnog vol aan en kon er even ouderwets gedanst worden à la jaren negentig, de hoogtijdagen van de hardere dancemuziek.

Spektakel

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het 50-jarige Pinkpop mocht een artiest extra lang optreden: tot half twee ’s nachts in het geval van Van Buuren. De nacht hoort bij Van Buuren die met zijn beukende trancebeats en prachtige visuals (een gigantische LED-wand, lasers en vuurwerk) weet hoe hij spektakel moet maken in het donker.

Dat deed hij niet alleen met zijn muziek en speciale effecten, maar ook met optredens van zijn vaste gastvocalisten Bonnie McKee, bekend van het nummer ‘Lonely For You’ en Sam Martin mee, die samen met Armin het nummer ‘Wild Wild Son’ maakte en zong.

Mooi

De echte knaller - en ook de afsluiter van de show - was het duet tussen Marco Borsato en Davina Michelle die hun hit ‘Hoe het danst’ live zongen daarbij ondersteunt door John Ewbank op piano. Zij lieten zien dat live ook loepzuiver en mooi kan zijn. Van Buuren: „En het is toch fucking tijd dat Marco Borsato eindelijk op Pinkpop te horen is!”

Lees ook: Komt Marco Borsato volgend jaar voor volledige show naar Pinkpop?

Video: De Limburger

Kortom Van Buuren was goed, het publiek genoot, sprong en danste op het veld, Borsato en Davina Michelle waren de kers op de taart van de lange Pinksterzondag, of eigenlijk maandagochtend. Puntje voor de toekomst: laat oudere artiesten van naam en faam voortaan liever playbacken, dat is voor iedereen beter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen