Spijtig

Venray Lokaal gunt Carla Brugman carrièreswitch

Print
Venray Lokaal gunt Carla Brugman carrièreswitch

Carla Brugman. Afbeelding: Gemeente Venray

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Waar GroenLinks in Limburg Carla Brugman als lid wil royeren, gunt Venray Lokaal zijn wethouder de carrièreswitch.

Fractieleider Tino Zandbergen van Venray Lokaal vindt het spijtig dat Brugman vertrekt als wethouder van Venray om gedeputeerde van Limburg te worden. „Aan de andere kant: misschien wordt Venray er beter van.” Zij is immers goed op de hoogte van zaken die spelen in Venray.

Lees ook: GroenLinks wil gedeputeerde Brugman uit partij zetten

Kweekvijver

Hij stipt fijntjes aan dat Venray een kweekvijver is van gedeputeerden. Hans Teunissen (D66), Patrick van der Broeck (CDA) en Bert Kersten (PvdA) gingen Brugman voor. Zandbergen vindt het prijzenswaardig dat ze haar ambitie volgt om op persoonlijke titel haar idealen te realiseren.

De politiek leider van Venray Lokaal vindt niet dat Brugman kiezersbedrog pleegt. Volgens hem had ze dit niet kunnen voorzien. „Bovendien: wat is zeker in de politiek?” Volgens hem wordt die mening gedeeld door de achterban van Venray Lokaal.

Links en rechts

Zandbergen begrijpt de gevoelens die bij GroenLinks leven, omdat Brugman zitting neemt in een college waarin GroenLinks niet vertegenwoordigd is. Hij beweert echter dat die binnen zijn lokale partij niet aanwezig zijn. „Wij verenigen sympathisanten van links en rechts. Het is een gemêleerd gezelschap. Wie ben ik dan om iets te vinden van bijvoorbeeld samenwerking van Forum of PVV?”

De partijleden van Venray Lokaal kwamen zaterdag bijeen om te spreken over het vertrek van Carla Brugman. Zandbergen verwacht dat binnen een twee weken een opvolger voor haar gepresenteerd kan worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen