Verbindende roos voor zestien kernen Horst aan de Maas

Print
Verbindende roos voor zestien kernen Horst aan de Maas

Afbeelding: INGimage

Lottum -

Tijdens de sluitingsdag van de Potrozenshow - zondag 23 juni in Lottum - dopen burgemeester Ryan Palmen en rozenkoningin Mieke een speciale roos die de verbinding van de zestien kernen moet bekrachtigen. Deze officiële handeling die even voor 14.00 uur plaatsvindt staat in het teken van 800 jaar Horst aan de Maas.

De roos, ‘Rosa Green Connection Sweet 16’ genaamd, wordt vervolgens overhandigd aan de zestien dorpsraden en aan het bestuur en de vrijwilligers van 800 jaar Horst aan de Maas. In alle zestien kernen van Horst aan de Maas zal bovendien een rozenperk met deze nieuwe soort worden aangeplant.

Aansluitend begint het feestelijke muziekprogramma in verband met het zestigjarig jubileum van de gemengde zangvereniging Le Rossignol met optredens van de zangkoren Egelsheim uit Hegelsom, Con Brio uit Broekhuizen(vorst), Liedertafel uit Dülken, Le Rossignol uit Lottum, een optreden van sopraan Marilia Oliveira uit Brazilië en van de Koninklijke Harmonie Lottum. De organisatie zorgt tevens voor drankjes en een barbeque. Om 21.00 uur komt het feest tot een einde.

De Potrozenshow duurt van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni. Op zondag 16 juni om 13.30 uur wordt de vernieuwde en uitgebreide Rozenhof officieel geopend. Het publiek kan dan een rondgang maken langs het vernieuwde Rozenkenniscentrum, de Rozenkamer en de nieuwe rozenshow.