Kwalificatietoernooi NK beachhandbal weer naar Venlo-Zuid

Print
Kwalificatietoernooi NK beachhandbal weer naar Venlo-Zuid

Beachhandbal op hoog niveau. Afbeelding: HV Eksplosion’71

Tegelen / Venlo -

Voordat de jaarlijkse reeks beachvolleybaltoernooien van start gaat, wordt er eerst gehandbald op het ‘strand’ van sportpark Vrijenbroek in Venlo-Zuid.

Handbalvereniging Eksplosion’71 uit Tegelen ontvangt op 15 en 16 juni voor de derde keer de Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Op sportpark Vrijenbroek wordt komend weekeinde gestreden om kwalificatie voor het nationaal kampioenschap.

De belangstelling is ook ditmaal groot. Meer dan tachtig teams uit het hele land gaan tijdens de Klaverblad Eksplosion’71 BeachCup op jacht naar punten voor de ranking. Het toernooi behoort daarmee tot de grootste van Nederland. De beste acht teams van elke categorie plaatsen zich voor het NK Beach Handball op 13 en 14 juli in Biddinghuizen. ZAP uit Breezand legt de langste afstand af. De teams van deze vereniging uit Noord-Holland reizen ruim 520 kilometer om punten te scoren voor de ranglijst. Limburg is met 31 teams weer sterk vertegenwoordigd.

Zaterdag 15 juni zijn de wedstrijden voor de E- tot C-jeugd (tot 15 jaar). Ook is op deze eerste dag weer het Kabouterbeachfeest voor kinderen tot 8 jaar. Daags erna komen de B- en A-jeugd en seniorenteams in actie. Nieuw dit jaar is de Players Party op zaterdagavond, waarna bezoekers gebruik kunnen maken van de kampeerfaciliteiten op het sportpark.