Lustrumeditie WK PloeteRun start in centrum Beringe

Print
Lustrumeditie WK PloeteRun start in centrum Beringe

Ploeteren door de modder. Afbeelding: Drops/ZVV Beringe

Beringe -

Het WK PloeteRun in Beringe start voor het eerst vanuit het dorpscentrum. De vijfde editie is op zondag 16 juni.

Zaalvoetbalvereniging Beringe organiseert de mud run, die toe is aan het eerste lustrum. Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt er geploeterd door het agrarische achterland van Beringe. Vertrekpunt is ditmaal het kerkplein, vanwaar de deelnemers een parcours door water en modder volgen. Ze komen onderweg verschillende hindernissen tegen, zoals klimmuren, hooibalen, stapels autobanden en touwnetten.

Voor de jeugd van 5 tot 14 jaar is een parcours van 2,5 km uitgezet. Deelnemers vanaf 15 jaar kunnen kiezen uit drie runs van 2,5 , 5 en 7,5 km. Daarnaast is er een Family Run voor ouder en kind. Opgave is nog mogelijk tot 14 juni.

Er wordt niet alleen geploeterd voor glorie en lol, maar ook voor een goed doel. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting KidzBase, die opkomt voor kinderen die door een verstoorde thuissituatie niet meer kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Per deelnemer wordt een bedrag overgemaakt naar KidzBase. Tevens is er een loterij.

Het complete programma staat op www.wkploeterun.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen