3e/4e klasse

Roggel op vakantie na heerlijke voetbalmiddag, RKVB naar finale

Print
Roggel op vakantie na heerlijke voetbalmiddag, RKVB naar finale

Aanvoerder Rob Verkoelen van RKVB werd zwaar op de huid gezeten door Roggel, maar scoorde toch de enige treffer. Afbeelding: Jan Paul kuit

baexem / Roggel -

Hoe mooi kan voetbal zijn als er iets op het spel staat én het veld omzoomd is met veel toeschouwers. In Baexem, waar RKVB maandagmiddag met 1-0 won van Roggel was dat het geval. Genieten.

Voor Roggel zit de competitie erop. De formatie van Nico van den Brink kan met vakantie. De trainer had er met alle plezier nog een weekje aan vastgeknoopt, maar RKVB stond - helaas voor hem en Roggel - in de weg. Uiteindelijk wel terecht. Zeker in de slotfase kwam het klassenverschil meer en meer aan het licht. Roggel was en blijft vierdeklasser.

Drietrapsraket

Collega Arno Derrez ziet de nacompetitie als een soort drietrapsraket. „Elke keer het hoofd leeg maken en weer bij nul beginnen.” Tot dusver lukte dat en dus wacht RKVB zondag de laatste trap. Tegenstander en klasgenoot Spaubeek en de ploeg uit Baexem maken dan uit wie er derdeklasser blijft en wie er degradeert. „We hebben alleen iets te verliezen en niets te winnen”, zo vertaalde trainer Derrez dat nog een keer.

Vierde keer

RKVB staat voor de vierde keer op rij in de finale van een nacompetitie. De eerste keer om te promoveren, dat lukte, de laatste keren om het vege lijf te redden. Ook maandag werd duidelijk waar het aan schort: kansen benutten.

Die kansen waren er wederom in voldoende mate. Al na een kwartiertje tikte Rob Verkoelen, uit een vrije trap van Dennis Driessen, de winnende treffer achter doelman Luuk Peeters van Roggel.

Geen nauwkeurigheid

De thuisploeg had even eerder geluk dat de inzet van Fons Bouten rakelings voor het doel van Eric van Bilsen langs ging. Beide teams kregen voldoende kansen, maar de afwerkingen of de eindpasses ontbeerden nauwkeurigheid.

Zodoende bleef het tot drie minuten in blessuretijd bijzonder spannend. Voor de thuisploeg had de angst om nog de gelijkmaker om de oren te krijgen geen goede invloed op het spel. Aan de andere kant liep Roggel in de haast op de 1-1 zichzelf voorbij.

Teleurgesteld

Trainer Van den Brink van Roggel was behalve in het resultaat ook teleurgesteld in het arbitrale trio. „Zij hebben teveel en te eenzijdig invloed op de wedstrijd gehad”, vond hij.