4de/5de klasse

Armada verliest in laatste voetbalduel, handhaving Passart/VKC

Print
Armada verliest in laatste voetbalduel, handhaving Passart/VKC

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

neerbeek / Grevenbicht / Hoensbroek -

Passart/VKC blijft behouden voor de vierde klasse na een zwaarbevochten overwinning (2-1) op Armada.

Het is eigenlijk vreemd in de nacompetitie een vereniging als Armada aan te treffen, die de eigen overlijdensakte reeds getekend heeft. De club houdt namelijk op te bestaan en gaat volgend jaar met Obbicht in de derde klasse als SV Argo aan de slag. En speelt in feite dus alleen nog om des keizers baard tegen Passart/VKC.

Handjeklap

Dan ligt het handjeklap met de tegenstander - die strijdt om handhaving - op de loer. Of niet?

„Ho, ho, we spelen wel nog om de sportieve eer en vieren een zege vandaag alsof we zijn gepromoveerd. De champagne hebben we zelfs bij ons”, verwijst Armada-teammanager Jean Lemmens de insinuatie direct naar het rijk der fabelen.

Het moet gezegd: zijn ploeg maakte er een heroïsche doodsstrijd van. Passart/VKC trok vooraf de tactische trukendoos open. Trainer Samir Abrik posteerde zichzelf in het hart van de defensie om de ploeg met zijn routine en coaching binnen de lijnen meer ruggensteun te kunnen verschaffen in het cruciale treffen. Dat betaalde zich uit met een 2-1 voorsprong bij rust.

Opspelende lies

Daarna moest hij echter noodgedwongen in de dug-out plaatsnemen en stierf hij duizend doden vooraleer het verlossende eindsignaal klonk. Passart/VKC-voorzitter Ton Hameleers bestormde direct het veld en viel geëmotioneerd in de armen van zijn trainer.

Abrik: „Ik ben er in de rust met een opspelende lies uit moeten gaan en heb inderdaad tot de laatste seconde getwijfeld aan een goede afloop. Compliment voor Armada, dat alles gegeven heeft voor een goed resultaat en ons het leven zuur heeft gemaakt.”

Geen kers op de taart

Dat compliment was een pleister op de wonde voor de afscheid nemende Armada-trainer Ger van der Wijst en zijn ontgoochelde jongens. „Een zege was de kers op de taart geweest van een geweldig seizoen. Het zat er ook in. Zeker als de scheidsrechter ons in de tweede helft niet minimaal één strafschop had onthouden. Ik denk zelfs dat het er twee hadden moeten zijn.”

Scheidsrechter Luc Vekens over de boosheid aan Armada-zijde: „Ik zag wel twee keer een hand de bal toucheren, maar er was absoluut geen sprake van het bewegen van de hand naar de bal toe. Geen strafschoppen dus.”