3e/4e klasse

Eerste goal vliegensvlug voetbaltalent goud waard voor Blerick

Print
Eerste goal vliegensvlug voetbaltalent goud waard voor Blerick

Afbeelding: Getty Images

Blerick -

Hij maakte voor het eerst een doelpunt in het eerste van SV Blerick, maar o wat was die belangrijk, de 2-1 van Ibrahim Sezer. Mede dankzij dat doelpunt versloeg Blerick Bavos (3-1) en staat de ploeg in de finale van de nacompetitie.

Hij is met zijn zestien jaar nog een B-junior, maar zit al regelmatig op de bank bij het eerste. Vorige week nog viel hij in tegen SSE in de eerste nacompetitiewedstrijd om handhaving in de derde klasse.

Scoren deed hij niet; dat deed Ibrahim Sezer überhaupt nog niet in het eerste. „Die jongens plagen me er een beetje mee”, zegt Sezer. „Ze zeggen: wanneer ga je scoren? Ze verwachten veel van me.”

Vliegensvlug talent

En dat ze dat verwachten van een jongen die nog maar in de B speelt, zegt veel. Dat Sezer een talent is, bewijst hij in de tweede helft tegen Bavos. Hij valt ongeveer twintig minuten voor tijd in. Het staat dan 1-1 en de wedstrijd zit een beetje op slot.

Na een lange bal naar voren van Blerick wil een Bavos-verdediger de bal terugkoppen op zijn doelman. Sezer anticipeert en stormt op volle snelheid af op de verdediger. Die kopt te kort terug en de vliegensvlugge Sezer kan de bal onderscheppen, kijkt, en schiet de bal door de benen van de doelman binnen: 2-1.

Zwakke been

Sezer brult het uit van vreugde. Hij sprint richting de zijlijn en wil van gekkigheid eigenlijk zijn shirt uittrekken, maar bedenkt zich dan. „Ik dacht: laat maar zitten, anders ben ik misschien geschorst voor de volgende wedstrijd of zo”, zegt de man van de wedstrijd na afloop, als de spanning weer langzaam wegvloeit. „Ik scoorde ook nog eens met mijn zwakke been.”

Dennis Meho bepaalt uiteindelijk vanaf de penaltystip de eindstand op 3-1, maar na afloop gaat het alleen maar over Sezer. Trainer Roy Schijven is ook lovend over de tiener. „Hij speelde ’m knap tussen de beentjes door. Ibo is een handige speler. Op volle snelheid kan hij nog zo’n actie maken. Basis is nog iets teveel gevraagd, hij is pas een B-speler, he?”

Mooi moment

Sezer geniet ondertussen zelf met volle teugen van zijn eerste doelpunt in het eerste. „Ik wil heel graag een basisplaats veroveren. Vorige week viel ik ook in. Toen was ik veel minder, maar ik vergeet zoiets snel.”

Dat zal niet zo snel gebeuren met de wedstrijd tegen Bavos. „Nee, dit is een heel mooi moment dat ik niet snel zal vergeten.”