4e/5e klasse

Heerlijke vrije trap verlost voetballers Montagnards tegen Rios’31

Print
Heerlijke vrije trap verlost voetballers Montagnards tegen Rios’31

Afbeelding: Getty Images

helden / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt -

Montagnards heeft zich verzekerd van handhaving in de vierde klasse. In een zeer spannend duel zorgde Bart Buddiger één minuut voor tijd voor de beslissing: 1-0.

„Vlak voordat ik de vrije trap kreeg, vroeg ik aan de scheidsrechter hoeveel tijd er nog op de klok stond. Eén minuut, zei hij. Ik wist dat ik het hiermee kon beslissen”, zei de doelpuntenmaker na afloop met een welverdiend biertje in de hand.

Buddiger, die de vrije trap nam op zo’n zeventien meter van het doel, zei tegen zijn medespelers dat ze ruimte moesten maken, waarna hij de bal met zijn linkerbeen onberispelijk in de lange hoek schoof. „Ik was even bang dat de bal geblokkeerd zou worden, maar hij zat er goed in”, zei de Montagnards-verdediger.

Ouderwets kick en Rush

De vrije trap van Buddiger was een van de weinige hoogtepunten. De wedstrijd had namelijk veel weg van ouderwets ‘kick en rush’ voetbal. Lange ballen en veel fysieke duels voerden de boventoon. Lange tijd leek een winnaar dan ook te moeten komen uit een verlenging of eventuele penalty’s. „Het was echt vechtvoetbal. Er werd veel strijd geleverd en dan weet je dat een standaardsituatie de wedstrijd kan beslissen”, zei de matchwinner.

De ploeg uit Bergen maakte wel de meeste aanspraak op de overwinning. Jesse Jaspers kreeg in de eerste helft een grote kans, maar RIOS’31-keeper Patrick van Geelen redde fraai. In de tweede helft raakte Jaspers ook nog de lat uit een corner en had Montagnards-aanvaller Jens Vervoort pech na een snelle uitval.

De ploeg uit Echt creëerde vrijwel niets, alleen invaller Chris Koemans kreeg in blessuretijd een kans op de gelijkmaker.

Spanning

Montagnards-trainer Ge de Renett, die zijn laatste wedstrijd coachte voor de ploeg uit Bergen, was na afloop opgelucht. „We hebben dik verdiend gewonnen, maar als je die goal niet maakt, kan het zomaar fout gaan.” Het slechte spel kwam volgens hem voor een groot deel door de spanning. „Jongens die normaal een grote mond hebben, zeiden vandaag ineens heel weinig”, lachte hij.

De trainer uit Reuver loofde de ontwikkeling van zijn ploeg. „Als we deze wedstrijd in januari hadden moeten spelen, hadden we die zeker verloren. De jongens hebben zich de afgelopen periode sterk verbeterd. Gelukkig maar, want degraderen doe je niet graag”, aldus De Renett.